Argan ve Argan Yağı

Posted by Doğal Derman 01/04/2022 0 Comment(s)

Argan anavatanı Fas ve Cezayir'in güneybatısı olan argan meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilir. Kozmetik ile mutfakta kullanılan oldukça değerli yağı için yetiştirilen, fundagillerden bir ağaçtır.
Argan yağının herkes tarafından bilinen en büyük faydaları saça ve cilde iyi gelmesidir. Özellikle kadınların bakım ürünlerinde çokça fazla tercih ettiği argan yağı saçı ağırlaştırmadan parlaklık verirken cilt için kullanıldığında da cilde yumuşaklık ve parlaklık veriyor. Argan yağı ile ilgili bilinmesi gereken en önemli detay ise nasıl, hangi sıklıkta ve ne şekilde kullanıldığıdır. Her şeyde olduğu gibi argan yağının da orantısız kullanımı kişiye zarar verebilir. Bu nedenle argan yağı ve argan ürünlerini alırken bu ürünlerin alanında aldığı belgelere dikkat etmek gerekir.
Argan yağı daha çok cilt ve saç bakımında çokça kullanılan bir bitki yağıdır. Zeytinyağı ile kıyaslandığında 3 katı kadar fazla E vitamini içerir. Zeytinyağına göre daha kuru olması bakımından saç uçlarındaki kırıkların bakımında daha çok tercih edilmektedir. Argandan elde edilen yağ kozmetik sektöründe daha fazla kullanılmaktadır.
Argan yağının kullanılma nedenleri;
Cilt tedavilerinde; Nemlendirici, akne tedavisi, cilt enfeksiyonları, yaraların iyileştirilmesi, çatlak tedavisinde, göz torbalarının giderilmesinde, elde oluşan kuruluk ve el bakımında, cansız ve kırık tırnakların onarılması gibi bir çok alanda kullanılır. 
İçeriğindeki katkısız keratin sayesinde saç bakımında çok tercih edilir.
Saçların dökülmesi, kırıkların giderilmesi, hızlı uzaması ve kepek giderilmesi gibi bir çok alanda kullanılır. 
Argandan elde edilen yağ kozmetik sektöründe losyon krem jel gibi ürünlerin ana içeriğini oluşturmaktadır.